Matkaohjelma
Lentoaikataulu Norwegian
<p>Helsinki - Tivat D8 2828 klo 07.05–09.15<br />
Tivat - Helsinki D8 2829 klo 13.20–17.25</p>
1. päivä Lento Helsinki – Tivat, Kotorin kävelykierros, Budva
<p>Norwegianin reittilento Helsingistä Montenegroon, jossa suomenkielinen opas on ryhmää vastassa. Ensin suunnataan Kotoriin, jonka yli 2000 vuotta vanha keskusta on UNESCOn suojelukohde. Alueella on runsaasti nähtävää mm. palatseja, kirkkoja, kahviloita, ravintoloita, merimuseo, luostareita. Adrian meren ranta-alueiden hienoin romaanityylinen rakennus on Pyhä Triphon katedraali. Kotorissa kävelykierros ja lounas. Lounaan jälkeen matka jatkuu Budvaan, jossa majoittuminen Hotelli Slovenska Plazaan, joka sijaitsee merenrannalla ja kävelymatkan päässä Budvan keskustasta. Illallinen hotellissa.</p>
<p><strong>Ateriat:</strong> lounas, illallinen</p>
2. päivä Budvan vanhan kaupungin kävelykierros
<p>Aamiainen, jonka jälkeen opastettu Budvan vanhan kaupungin kävelykierros. Iltapäivä vapaata vaikkapa rantalomailulle tai omaan tutustumisretkeen Budvassa. Illallinen hotellissa.</p>
<p><strong>Ateriat:</strong> aamiainen, illallinen</p>
3. päivä Omaa aikaa Budvassa
<p>Aamiainen. Päivä vapaa omaa ohjelmaa varten, voi tehdä kävelyretkiä vanhassa kaupungissa ja merenrannalla, voi tutustua kaupungin kahviloihin ja tehdä paikallisia ostoksia. Illallinen hotellin ravintolassa. <br />
<strong>Ateriat:</strong> aamiainen, illallinen</p>
4. päivä Podgorica ja Cetkovicin viinikellari ja viininmaistajaiset
<p>Aamiaisen jälkeen lähtö Montenegron pääkaupunkiin Podgoricaan (n. 65 km).<br />
Montenegro tarkoittaa kukkulan alla olevaa kaupunkia. Kaupunki tunnettiin 1946–1992 välisenä aikana nimellä Titograd ja se sijaitsee Ribnica ja Moraca-jokien risteyksessä, joka on hedelmällistä tasankoa. Matkan varrella kuvaustauko Sveti Stefanin saarekkeella, jota edelleenkin suosivat elokuvamaailman suuruudet. Podgoricassa kaupunkikierros ja aikaa ostoksia varten. Paluumatkalla Budvaan pysähdymme Cetkovicin viinikellariin, jossa viininmaistajaiset sisältäen 5 eri viiniä, rakijaa (hedelmäviina, juustoa, ilmakuivattua kinkkua ja oliiveja). Viinikellarissa tilan esittely. Paluu Budvaan.<br />
Illallinen hotellin ravintolassa. </p>
<p><strong>Ateriat:</strong> aamiainen, illallinen</p>
5. päivä Lento Tivat-Helsinki
<p>Aamiainen. Aamupäivällä ajetaan oppaan kanssa Tivatin lentoasemalle, josta lento Helsinkiin.</p>