Matkaohjelma
Lentoaikataulu Finnair
<p>Helsinki - Venetsia AY1781 klo 07.05–09.05</p><p>Venetsia - Helsinki AY1784 klo 19.15–23.05</p>
1. päivä Tutustuminen Venetsiaan
<p>Reittilento aamulla suoraan Helsingistä Finnairin lennolla Venetsian lentokentälle, jossa suomenkielinen opas vastassa. Kävely lentokenttäterminaalista noin 500 m laivalaiturille, josta kuljetus yksityisveneellä mahdollisimman lähelle hotellia, saapuminen puolen päivän aikaan. Matkalaukut kannetaan itse, myös saavuttaessa Venetsiaan voi varautua lyhyeen kävelyyn laukkujen kanssa, jotka jätetään aluksi hotellin säilytykseen. Kävely oppaan kanssa lähellä olevaan lounasravintolaan. Lounaan jälkeen huoneisiin pääsy, sitten tehdään iltapäivällä yhdessä suomenkielisen ja pakollisen paikallisoppaan kanssa kaupunkikierros kävellen Venetsian keskustassa, Markuksen aukion tuntumassa. Nähdään ulkoapäin mm. selvästi itämaisvaikutteinen Pyhän Markuksen basilika mosaiikkikoristeineen ja sipulikupoleineen... Basilikan vierestä löytyy herttuanpalatsi, jossa Venetsiaa miltei tuhat vuotta hallinneet doget, eli herttuat asuivat, ja josta he johtivat Venetsiaa yhdessä monien eri instanssien kanssa. Pitsimäisen palatsin takaa siintää romanttinen Huokausten silta, jonka alta gondolit hiljalleen lipuvat. Torin laidalla valkoisten prokuraattirakennusten suojista löytyy historiallisesti maineikkaat kahvilat Florian ja Quadri. Markuksen aukiota koristaa myös upea ja massiivisen ikoninen kellotorni, jonka korkeuksista avautuvat upeat maisemat kaupungin yli. Loppuilta vapaata esim. omatoimiselle illalliselle.</p><p><strong>Ateriat:</strong> lounas</p>
2. päivä Siirtyminen Proseccon maisemiin
<p>Aamiainen hotellissa ja uloskirjoittautuminen. Kävely matkalaukkujen kanssa yksityisveneen lähtöpaikalle, venekuljetus Troncheton parkkisaarelle, jossa bussi odottaa. Lähdetään kohti Villa Sandin ihastuttavaa viinitilaa, jossa vierailu ja Prosecco-maistajaiset aamupäivästä alkaen. Villa Sandi on ihastuttava Palladion suunnittelema antiikkihuvila, jonka alueella toimii laadukas ja monipuolinen viinin- ja Proseccon tuotanto. Kohteessa päästään näkemään antiikkinen viinikellari, tutustumaan tilan toimintaan, ja lopuksi maistelemaan neljää eri viiniä pienen suolaisen kera. Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Millesimato Brut, Asolo Prosecco Superiore DOCG Brut, Opere Metodo Classico Brut sekä Raboso Marca Trevigiana IGT tulevat tutuiksi maistiaisilla. Lounas nautitaan Villa Sandin Locanda-ravintolassa paikallisia ruokia maistellen, pitkän kaavan mukaan alkupaloista jälkiruokaan (vesi ja kahvi sisältyy, viini lisämaksusta). Seuraavaksi tehdään vielä mielenkiintoinen vierailu hieman aiheesta poiketen Italian vanhimmalle grappantuottaja Nardinin tilalle. Bassano del Grappassa sijaitseva Nardini on ollut tunnettu jo vuosisatojen ajan grappatuotannostaan, siksi tätäkään ei kannata jättää väliin. Grappa on italialaisten ”pontikka”, jota nautitaan kahvin kera ja jälkiruoaksi, tai muuten vaan vahvistamaan!! Nyt päästään kuulemaan Naridinin tilan tarina. Bassano del Grappan tunnelmallisesta pikkukaupungista siirrymme Trevison lähistöllä sijaitsevaan hotelliimme, majoittuminen alkuillasta.</p><p><strong>Ateriat:</strong> aamiainen, lounas, viininmaistajaiset</p>
3. päivä Valdobbiadenen viinialue
<p>Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdetään bussilla Valdobbiadenen viinialueelle, jonka maisema täytyy viiniköynnöskukkuloista! Vierailu tapahtuu perheomistuksessa olevalla viinitilalla, jossa käydään viinikellarissa ja maistellaan ihanaa ja helmeilevää Proseccoa pienen suolaisen kera.</p><p>Viinitilavierailun jälkeen ajetaan Trevison läheisyydessä sijaitsevaan ostoskeskus Centro Commerciale Tizianoon. Täällä jokainen voi nauttia omatoimisen lounaan ja myös shoppailla!! Ostoskeskuksesta löytyy hyvä valikoima vaate- ja sisustuskauppoja, ja myös suuri supermarketti ruokatuliaisten hankintaan. Hotellille paluu illansuussa. Vapaa ilta.</p><p><strong>Ateriat:</strong> aamiainen ja viininmaistajaiset</p>
4. päivä Treviso ja iltapaluu Suomeen
<p>Aamiainen hotellissa ja uloskirjoittautuminen. Aamupäivällä tutustuminen Trevisoon, joka on keskiaikaisten kaupunginmuurien ympäröimä kodikas pikkukaupunki. Tutustuminen Trevison historiallisiin nähtävyyksiin, joita ovat keskiaikaiset hallintorakennukset Piazza Signorilla sekä kaupungin tuomiokirkko. Holvikaarien alle kätkeytyvät kauppakadut lukuisine pikkuliikkeineen ja kodikkaine ravintoloineen. Oman leimansa kaupungille antavat keskustan pienet kanaalit. Lounas nautitaan keskustaravintolassa, aterioinnin jälkeen jää vielä omaa aikaa tehdä loput tuliaisostokset. Iltapäivällä bussi suuntaa kohti Venetsian lentokenttää, josta Finnairin iltalento takaisin Helsinkiin. Arrivederci!!</p><p><strong>Ateriat:</strong> aamiainen ja lounas</p>