Matkaohjelma
Lentoaikataulu Finnair:
<p>Helsinki - Malaga AY 1671 klo 06.30-10.15<br />
Malaga - Helsinki AY 1672 klo 11.10-16.50 </p>
Sunnuntai 22.12. Helsinki-Malaga, tervetuloinfo
<p>Aamulla Finnairin reittilento Helsingistä Malagaan. Suomenkielinen opas on vastassa lentokentällä Matka-Agentit-kyltin kanssa, tapaamispaikka on lentokenttärakennuksen ulkopuolella, ulko-ovien edessä olevan ”majakan” edessä. Bussikuljetus hotellille ja majoittuminen. Tervetuloinfo hotellissa. Vapaata aikaa Benalmádenassa, kulkea rantabulevardilla ja tutustua kaupunkiin ja sen rauhalliseen tunnelmaan. </p>
Maanantai 23.12. Retki hedelmätilalle ja Malagaan
<p>Aamiainen hotellissa. Iltapäivällä retki Juaniton hedelmätilalle ja Malagaan. Guadalhorcen laakso Malagan ulkopuolella on seudun appelsiini- ja sitruunaviljelyksen keskus. Bussimatka vehreitten viljelysten halki rannikon maaseudulle kauniiseen Pizarran kylään, Juaniton appelsiini- ja hedelmätilalle. Tilan isäntä Juanito esittelee hedelmiä, ja tilalla saadaan pieniä maistiaisia, viinilasin kera. Matka jatkuu provinssin pääkaupunkiin, Malagaan. Malaga on koko Aurinkorannikon keskus, josta on hyvät kulkuyhteydet myös muihin Andalusian kohteisiin. Pablo Picasson syntymäkaupunki on monipuolinen kohde, sillä se tarjoaa pitkän historiansa ajalta paljon nähtävyyksiä, kulttuuria ja hyvät shoppailumahdollisuudet. ulla myös omatoimisesti paikallisjunalla. Malagassa vapaata aikaa vierailla omatoimisesti vaikkapa Malagan vaikuttavassa katedraalissa eli Tuomiokirkossa, joka rakennettiin 1500-1700 -luvuilla (pieni sisäänpääsymaksu). Katedraali ei ole vieläkään sisältä täysin valmis, mutta silti sitä pidetään yhtenä upeimmista koko Andalusiassa.</p>
<p> </p>
<p>Halukkaat voivat käydä Malagan joulutorilla. Muista ostaa myös espanjalaisia joulumakeisia ”turrónes” tulijaisiksi. Turrón on espanjalaiseen jouluperinteeseen kuuluva nougat'ta muistuttava makeinen. Sitä valmistetaan yleensä hunajasta, manteleista, sokerista ja kananmunan valkuaisesta. Turrón on peräisin arabikulttuurista, ja tiedetään, että se on tunnettu Espanjassa jo ainakin 1500-luvulla. Illan hämärtyessä nähdään kaupungin upeat jouluvalot! Paluu hotellille. </p>
Tiistai 24.12 Jouluaatto, Benalmádena
<p>Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa Benalmádenassa.</p>
Keskiviikko 25.12. Joulupäivä, Benalmádena
<p>Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa Benalmádenassa. </p>
Torstai 26.12. Tapaninpäivä, Retki Costa Tropicaliin ja Nerjaan ( sis. lounaan)
<p>Aamiainen hotellissa. Retki suuntautuu Malagan itärannikolle, jota kutsutaan myös nimellä "Costa Tropical". Nerjan kaupunki on viehättävä rannikkokaupunki, jossa aikaa kuljeskella sen tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa. Nimensä mukaisesti Costa Tropicalilla vallitsee leuto, subtrooppinen ilmasto, joka mahdollistaa myös trooppisten hedelmien viljelyn. Seuraavaksi vieraillaan maatilalla Almuñécarissa, joka kasvattaa hedelmiä kuten cherimoyaa, avokadoa, mangoa, guavaa, kumqattia, litsejä, jne. Kevyen lounaan jälkeen maistellaan eri hedelmiä. Andalusiaa aikoinaan hallinneiden maurien ansiosta Costa Tropical oli aiemmin kokonaan laajojen sokeriruokopeltojen peitossa. Sokeriruoko onkin ollut varsin matkustavainen kasvi, se on peräisin alun perin Papua Uudesta Guineasta ja se matkusti Espanjan Costa Tropicalin kautta Länsi-Intiaan Karibialle Christoffer Kolumbuksen toisella matkalla. Motrilissa tutustutaan Ron Monteron rommitehtaaseen, joka on lähes ainoa laatuaan Manner-Euroopassa. Ron Monteron tislaamo on yli 50 vuotta vanha perheyritys, täällä päästään maistelemaan erilaisia rommilaatuja. Retken kesto noin 8 h.</p>
Perjantai 27.12. Malaga-Helsinki
<p>Aamiainen hotellissa, huoneiden luovutus ja kuljetus lentokentälle. Finnairin reittilento Malagasta Helsinkiin.</p>