Matkaohjelma
Lentoaikataulu:
<p><br></p><p>30.9. Helsinki-Split AY 1841 klo 9.10–11.10 </p><p>4.10. Split-Helsinki AY 1844 klo 20.30-00.25 + 1 </p>
Lauantai 30.9.
<p><br></p><p><span style="color: rgb(95, 95, 95);">Finnairin lento Helsingistä Splitiin.Bussikuljetus lentoasemalta kaupunkiin, matkalla nähdään Splitin aluetta bussista käsin.Splitin historialliseen vanhaan kaupunkiin ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin tutustutaan kävelykierroksella: tutustuminen Diokletiaanin palatsiin,Dujen katedraaliin ja Jupiterin temppeliin. Kapeiden, vähän ”sokkeloistenkin” katujen ja kujien varrella on paljon pieniä puoteja,kahviloita ja ravintoloita. Kävelykierros kestää noin 2 tuntia.Kierroksen jälkeen tervetulolounas, ja majoittuminen keskustahotelliin. Illalla halukkaat voivat vielä lähteä oppaan kanssa iltakävelylle rantabulevardille,ihailemaan palmujen koristamaa” maisemaa ja pimenevää Adrianmerta. </span></p><p><strong style="color: rgb(95, 95, 95);">Ateriat: </strong><span style="color: rgb(95, 95, 95);">lounas </span></p>
Sunnuntai 1.10.
<p><br></p><p>Hotelliaamiainen. Päivän ohjelmassa on puolipäiväretki. Lähtö Trogiriin, jossa kävelykierros vanhoilla mukulakivikujilla ja tutustuminen Trogirin tuomiokirkkoon. Trogir on historiallinen kylä ja satama Adrianmeren rannalla, kaupunkikulttuuriarkkitehtuuria siellä on ollut jo 2300 vuoden ajan! Trogirissa on useita historiallisia palatseja, kirkkoja, torneja sekä myös linnoitus pienellä saarella. Kylän pohjasuunnitelma on hellenistiseltä ajalta ja kaupunkiin ovat jättäneet jälkensä useat alueen hallitsijat. Matka jatkuu Stella Croaticaan, Dabelicin perheen maatilalle. Perinteinen tila on ollut suvulla jo monen sukupolven ajan. Tilalla viljellään erilaisia yrttejä, viikunoita, palkittuja oliiviöljyjä, lihatuotteita, juustoja ja valmistetaan perinteisiä käsintehtyjä makeisia ja luonnonkosmetiikkaa. Maatilalla on suuret yrttipuutarhat, paikallinen taverna, oliivimuseo ja gourmet-putiikki. Tilalla päästään myös maistelemaan tilan omia herkkuja. Lounas retken aikana. </p><p><strong>Ateriat:</strong> aamiainen, lounas </p><p> </p>
Maanantai 2.10.
<p><br></p><p><span style="color: rgb(95, 95, 95);">Hotelliaamiainen. Kokopäiväretki Bracin saarelle: bussikuljetus Splitin satamaan ja autolautalla Splitiä vastapäätä olevalle Bracin saarelle (lauttamatka n. 50 min). Saarella kukoistavat pinjapuut, viiniviljelmät ja oliivipuut. Saari on tunnettu valkoisesta rakennuskivestä, joka on Splitin Diocletian palatsin ja myös Washingtonin Valkoisen talon peruskivi. Nähdään kuuluisa Bolin kylä, josta jatketaan kohti saaren korkeinta huippua, Vidova Goraa. Käydään katsomassa ‘Kultaista niemeä’, Zlatni ratin uimarantaa, jota vesi ja tuuli jatkuvasti muovaavat. Kultainen niemi on yksi Euroopan upeimmista uimarannoista. Rannalla lepotauko ennen kotimatkaa autolautalla Splitiin. Retkellä lounas, sekä viini- ja oliiviöljymaistajaiset. </span></p><p><strong style="color: rgb(95, 95, 95);">Ateriat: </strong><span style="color: rgb(95, 95, 95);">aamiainen, lounas </span></p><p class="ql-align-justify"><span style="color: rgb(95, 95, 95);"> </span></p>
Tiistai 3.10.
<p><span style="color: rgb(95, 95, 95);">Hotelliaamiainen. Vapaata aikaa ihailla Adrianmeren rannikkoa, kierrellä historiallisen Splitin kujilla, istuskella kahviloissa – tai vaikkapa lenkkeillä keskustan kupeessa kohoavalle Marjanin kukkulalle hyvinhoidettuja teitä ja polkuja pitkin. Kukkulan huipulta, kuten myös puolivälissä sijaitsevan kahvilan terassilta voi ihailla Adrianmerelle ja vähän kaupunkiinkin. Illalla yhteinen läksiäisillallinen. </span></p><p><strong style="color: rgb(95, 95, 95);"><span class="ql-cursor"></span>Ateriat: </strong><span style="color: rgb(95, 95, 95);">aamiainen, illallinen</span></p>
Keskiviikko 4.10.
<p><br></p><p>Hotelliaamiainen. Huoneiden luovutus, ja lähtö kohti Sibenikiä ja Pakovo Selon kylää. Sibenikin tunnetuin lukuisista nähtävyyksistä merkittävin on Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Pyhän Jaakon katedraali. Sibenikissa tehdään opastettu kierros. Myöhäinen lounas nautitaan pittoreskissa, maatilamatkailusta tunnetussa Pakovo Selon-kylässä, jossa kylän asukkaat ottavat vieraat vastaan. Tutustutaan Didovan-taloon, nautitaan tervetulojuoma, maistellaan ilmakuivattua kinkkua ja viiniä. Paikallisessa konobassa odottaa lounas, josta varmasti vatsa täyttyy! Kylässä opastettu kierros aidossa kylämaisemassa kivirakennusten keskellä. Retki jatkuu Splitin lentoasemalle, josta lento Helsinkiin. </p><p><strong>Ateriat:</strong> aamiainen, lounas </p>